16. 5. 2009

Voľby, v ktorých si naozaj máme z čoho vybrať

Včera som si prečítal Zoznam zaregistrovaných kandidátov pre Voľby do Európskeho parlamentu na rok 2009, na základe podnetu z tohto článku. Vrelo odporúčam, oplatí sa ten dvojlist vytlačený na recyklovanom papieri prečítať až do konca. Je možné, že budete mať obrovský problém vybrať si z tak bohatého zoznamu kandidátov.

Pre mňa osobne je totiž veľkou dilemou, či odovzdám svoj hlas takzvanému – citujem ten informáciami nasýtený ľajster – likvidátorovi, softvérovému vývojárovi, právnikovi, či geodetovi.

A to ešte k dileme, koho voliť, prispievajú kandidáti s funkciami – opäť citujem ten informáciami nasýtený ľajster – enviromentalistka, trénerka triatlonu, dobre známa feministka, ale podľa toho informáciami nabitého ľajstra, čo citujem, expertka na rodovú rovnosť, alebo napríklad taký dopravný projektant. Aby toho nebolo málo, krúžok sa priam núka zakresliť dvadsaťjedenročnej študentke Alici, komunistickej študujúcej mládeži, prípadne ešte logistikovi.

A kto naozaj nebude vedieť, koho poslať za naše do eurotochto, ten môže staviť na kandidátov s najväčšou pravdepodobnosťou úžasného víťazstva – patrí medzi nich určite slobodný umelec I.M., celosvetovo preslávený ako Bele ofce, černá bača z Mozambiku, fitness trénerka (našťastie iná, nie Zorka Cé), a samozrejme nádejný speváčisko.

Osobne sa však úpenlivo rozhodujem medzi dvoma kandidátmi – nechcem však nikoho ovplyvňovať: sú nimi, tramtadadá, výsluhový dôchodca Š.B. z Veľkých Ulian a ako inak, opäť výsluhový dôchodca M.K. z Liptovského Mikuláša.

Hor sa k urnám! Pravým fúrom vpred!

Žiadne komentáre: