30. 6. 2009

VAMPIRA


Tristanove ruky
hlboko meravé
kopírujú esíčka -

Pásikavé gýče
sú jeho pesnička -
nesúrodý hnus

Tak to vždy hral
on boh
Jaco Pastorius

(23/04/09, 19/42)

23. 6. 2009

Richie Beirach Trio - What Is This Thing Called Love

Včera večer som sa dostal k zaujímavému hudobnému titulu. Jeho autorom je Richie Beirach. Album s názvom What is this thing called love? vyšiel v roku 2004 v americkom hudobnom vydavateľstve Venus.

Klavirista Richie Beirach (narodený v roku 1947 v New Yorku) študoval na prestížnej Berklee College of Music v Bostone. Spolupracoval s takými veľkými jazzovými hudob-níkmi, ako Chet Baker či Stan Getz.

Na nahrávkach z albumu What is this thing called love? participoval s dvoma hudobníkmi. Prvým z nich bol bubeník Billy Hart (známy aj spoluprácou s Wesom Montgomerym, Waynom Shorterom, Joeom Zawinulom a v neposlednom rade s Milesom Davisom). Druhým je George Mraz, basista pôvodom z českého mesta Písek. Bol členom hudobnej skupiny Oscara Petersona, hrával aj s Chetom Bakerom.

Po inštrumentálnej stránke výborne spracovaný album so zaujímavými individuálnymi výkonmi sa oplatí vypočuť si.

16. 6. 2009

Zmena e-mailovej adresy + čosi z ľudovej slovesnosti

Informujem svojich čitateľov o zmene e-mailovej adresy. Od dnešného rána som zavrhol všetky moje doterajšie e-mailové služby a prešiel som na jednotnú, najlepšiu a večite krásnu. Odteraz ma teda kontaktujte iba tu:

sajgon@jasomfanradomir.sk

PS: Z palety slovenských prísloví: Sýty hladnému navarí.

12. 6. 2009

Sypúc si popol na hlavu

Na margo novej ankety dodávam niekoľko zaujímavých skutočností.

Nový prieskum zaznamenal obrovský úspech u čitateľskej verejnosti. Musím sa však priznať, sypúc si popol na hlavu, že som neodhadol zloženie svojich čitateľov.

Prišlo mi totiž nespočetné množstvo e-mailov, esemesiek a telegramov, v ktorých ma ľudia žiadajú, aby som do ankety doplnil aj iné možnosti, ako sú v nej doteraz obsiahnuté. Ako príklad uvádzam niektoré z dotazov:

Môj šéf: „Ja som Fanfán Tulipán. Dajte tam to, lebo nezahlasujem.“
Pani Pišicová, dôchodkyňa z Komjatnej: "Ja osobne sa cítim, okrem pravoverne presvedčenej mečiarovky aj ako Fana Šápeles.“

Aj napriek týmto, a mnohým iným konštruktívnym podnetom však nechávam anketu v pôvodnom znení.

9. 6. 2009

Vyhodnotenie plus nová anketa

Milý priatelia, pristupujem k vyhodnoteniu historicky prvej ankety na mojom blogu.

Futbalista je náročné povolanie, a o to náročnejšie, ak ste futbalistom najlepším. Vaše hlasovanie určilo za najfenomenálnejšiu postavu zeleného trávnika Dušana Keketiho (získal 62,5 percent vašich hlasov). O to väčšmi ma teší, že sa jedná o Slováka, ktorý uspel v konkurencii svetových hviezd Anthonyho "Tony" Yeboaha (25 percent hlasov) a Eduarda "Eda" Franciscusa de Goeija (12,5 percenta).

Zároveň vyhlasujem novú anketu, v ktorej môžete hlasovať v pravom paneli na tejto stránke. Ďakujem za každý hlas, novou anketou sa snažím získal prehľad o vnútornej povahe a profile mojich čitateľov.

S úctou a rád

Vaša Atrapa

8. 6. 2009

Takto sa feministkám darí likvidovať mužov

Gustáv Murín, spisovateľ a publicista, vo svojom článku Útok na rodinu (In.: Slovenské pohľady, 6/2009, str. 7 - 15) okrem iného píše:


„Pod tlakom feministických kampaní prichá-dzame o právnu istotu a základné ľudské práva. (...) V prípade Vladímíra R. (tridsať rokov) hrozí až pätnásť rokov väzenia za údajné týranie ženy, ktoré sa však nepreu-kázalo. Nie sú totiž žiadne dô-kazy, len vyhlásenie ženy, o ktorej obvinený naopak tvrdí, že ho chce dostať z bytu. (...) Zákon je pritom postavený tak obludne, že stačí len vyhlásenie ženy a ľubovôľa sudkyne, aby tento muž naozaj prišiel nielen o deti a svoj byt (ktorý zdedil), ale aj o celú existenciu. Za pätnásť rokov väzenia stratí nielen prácu, ale aj elementárny sociálny status. Veď toľko dostal nájomný vrah Adamčo za úkladnú vraždu na objednávku! (...) Takto sa feministkám darí likvidovať mužov. Poznáme už totiž prípad, keď muž uvrhnutý do väzenia na základe podvodného obvinenia skončil samovraždou.“

Odporúčam si prečítať celý článok. Veľmi zaujímavé, dobré a trefné myšlienky.